Tarihçe

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyet döneminde alınan Kalkınma Planları kararlarıyla beraber, ticaret hayatının canlanması ve bu sürecin sistematik bir şekilde gelişmesi ve sürdürülmesi amacıyla 1923 yılında kurulmuştur. 1939, 1983 ve 1992 yıllarında yaşanan deprem felaketlerinden sonra arşiv kayıtlarının büyük ölçüde tahrip olması nedeniyle eski faaliyetlere ve Oda Başkanlarının bilgilerinin tamamına ulaşılamamaktadır. Üye sayısı her geçen gün artan, tarihin ve coğrafyanın ilimize yüklediği “Sürekli Öğren, Geliş ve Değiş” sloganını temel hizmet prensibi haline getiren Odamız, üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerini en üst düzeyde karşılama noktasında önemli bir rol üstlenerek, iş dünyasına danışmanlık yapan, topluma yeni bilgiler kazandıran, deneyimler katan, yeni projelere imza atan, dinamik ve üye odaklı bir kurumdur. ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında hizmet veren Odamız, 2010 yılında Türkiye’deki 385 Oda ve Borsa’dan Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan 85 Oda ve Borsa’nın arasına girmiştir.