İftar Programımız Geniş Katılım ile Gerçekleşti

Odamız tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen toplu iftar programı bu Ramazan ayında da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İftar yemeğine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Org. İsmail Serdar Savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Akın Levent, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, Meclis Başkanı Mehmet Ali Aksu, il protokolü, siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yapılan dualar eşliğinde gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Ali Aksu; “Bu mübarek günde yaptığınız ibadetlerin kabulünü Rabbim’den niyaz ediyorum. Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden en içten duygularımla tebrik eder bu vesileyle huzur barış sevgi dolu yeni ramazanlara kavuşmak dileğiyle ve katılımızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu; “Ticaretin kalbinin attığı, Şehrimizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ticaret ve Sanayi Odamızın düzenlediği iftar programında siz değerli misafirlerimizle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi hazzın ve lezzetin zirveye ulaştığı Ramazan ayının sonlarına yaklaşmış bulunmaktayız. Umuyorum ki bu yıl bir önceki yıldan çok daha fazla yardımlaşmanın, dayanışmanın, şefkatin ve merhametin ete kemiğe büründüğü bir yıl olmuştur. Bu sofra sadece iftar sofrası değil, birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, manevi duyguların güçlendiği bir kardeşlik sofrasıdır. Bu vesileyle Cenab-ı Allah’tan bir sonraki Ramazan ayına sağlıkla ve sıhhatle erişmeyi diliyor, tüm konuklarımıza davetimize icabet ettikleri için çok teşekkür ediyor, şahsım ve yönetim kurulum adına saygılar sunuyorum.” dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun; “Bu mübarek günde bu güzel akşamda iftarda bir araya geldik, hepinize hoş geldiniz diyor hayırlı iftarlar diliyorum saygılar sunuyorum.” dedi.

Programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “Bundan üç yıl önce yine bir iftar programında sizlerle bir araya gelmiştik. İftar programı öncesi Ticaret ve Sanayi Odasının faaliyetleri ile ilgili olarak bir incelemede bulunmuştum. Fakat beklediğim bir sonuçla karşılaşmamıştım. Üç yıl sonra geldiğimiz noktada Ticaret ve Sanayi Odası ne iş yapmış diye baktığımızda; geçtiğimiz üç yıl öncesinde öncelikle üst üste yaşadığımız ekonomik daralmalar da üyelerinin biraz daha rahatlayabilmeleri için elindeki bütün kaynakları kullanarak 35 milyon civarındaki bir paranın Erzincan ticaretinde dönmesini sağladı. Çevre yolunun üzerinde bir inşaat yükselmeye başladı. Burada 1.500 düvenin Erzincan hayvancılığına katılacağı bir düve merkezi projesi yaptı ve uygulamaya geçiyor. Diğer bir projesi ise günlük 45 ton sütün işleneceği mandıra tesisinin kurulmasında öncüsü oldu, makineleri inmeye başladı. İnşallah Temmuz ayında ayranlarımızı buradan içebileceğiz. Bir diğer projemiz, Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Kanuni süreçlerden dolayı uzun sürdü fakat Ticaret ve Sanayi Odası burada kendine düşen kısmını tamamladı. Altıncı olarak; Ekşisu’da saatte 850 metreküp havaya salınan karbondioksit gazının sıvılaştırılarak ekonomiye kazandırılması tesisini de yine bizimle beraber kurmak için canla başla çalışıyor. Bu güzel ramazan akşamında bizleri bir araya getirdiği için Ticaret ve Sanayi Odamızı tebrik ediyorum. Bu güzel iftar sofrasında bizleri buluşturan Rabbim’e hamdüsenalar olsun. Rabbim, tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.” dedi.

Programın sonunda 50 yıldan fazladır Erzincan’da ticari hayatını sürdüren ve Odamız üyesi olan Nedim İnce, Kadir Akar, Alaaddin Kesik ve Salih Çınar’a Odamızdan birer hatıra olarak saat hediye edildi.