2019 İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın Katılımı ile Gerçekleşti

Erzincan 2019 İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı, Erzincan’da istihdam sağlayan çok sayıda işverenin katılımıyla düzenlendi.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Aksu, Odamız Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer Doğan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Orhan Uçar ve Erzincan’da çok sayıda istihdam sağlayan işverenler katıldı.

Düzenlenen toplantıda ilk olarak Erzincan’da istihdam sağlayan işverenlere yönelik 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR’un sağladığı teşvikler ve İŞKUR hizmetleri tanıtılarak, bu teşviklerden yararlanmaları istendi.

Ardından Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş programda yaptığı konuşmada toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, tüm işverenlere katılımlarından ötürü teşekkürlerini iletti.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ise yaptığı konuşmada İŞKUR’un 2002 yılında, yılda 24 Bin 482 kişinin işe girişine aracılık yaptığını hatırlatarak, 2017 yılındaki Milli İstihdam Seferberliğinde ise bu rakamın 1 Milyon 57 Bin 249’a çıktığını bildirdi.

İŞKUR olarak Türkiye’nin yanı sıra dünyanın işgücü piyasa talebini ölçmeye çalıştıklarını ifade eden Uzunkaya, yeni istihdamlar başaracaklarını söyledi.

Uzunkaya konuşmasının devamında; “En zor denilen dönemde yani geçen yıl açısından da baktığımızda 2018’in en zor yıl olduğunu hatta yeni ekonomik program da hatırlayacaksınız. Geçen yıl 11,3 işsizlikle ilgili öngörü vardı. İki gün önce TUİK verileri açıklandı. Yüzde 11 ile kapattık. Yani ekonomik program beklentisinin altında başarıldı. Yine başka bir sürecimiz vardı. Yıllar sonra ilk defa işgücüne katılım oranını yüzde 53’ün üzerine çıkardık. İstihdam oranımızı da yine yüzde 47,1’den yüzde 47.4’e ulaştırdık. Biz 778 bin 590 kişiyi istihdam etmişiz. 349 bin kadın katılımcının 282 binini istihdam etmişiz. 82 bin genç katılmış 49 binini istihdam etmişiz. Ne Avrupa’da ne de OECD ülkelerinde böyle bir rakama da ulaşan ikinci bir ülke yok” diye konuştu

Konuşmaların ardından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya Erzincan’da istihdam sağlayan işverenlerin görüş ve önerilerini dinleyerek, sorularını cevaplandırdı.