Odamızda Elektronik Belge ve Online Tahsilat Hizmeti Dönemi Başladı

Erzincan TSO üyelerinin ihtiyaç duyduklarında belgelerini online olarak alabilmelerine imkan sağlayan ve aidat ödemelerini internet üzerinden yapmalarına imkan sağlayan online işlemler yazılımı hayata geçirildi.

Erzincan TSO üyeleri Odamız web sitesindeki “Online İşlemler” linkine tıklayarak ya da http://uye.tobb.org.tr adresi üzerinden TOBB E-Belge yazılımına erişebilirler. Sisteme daha önceden üye olmuş bir kullanıcı e-mail adresi ve şifresi ile sisteme giriş yapabilir. TOBB E-Belge yazılımını ilk defa kullanacak olan üyeler Sisteme Giriş butonunun üzerindeki “Üye Ol” linkini tıklayarak üye olma ekranına ulaşabilir.

Üyenin sisteme kayıt olabilmesi için açılan ekrandan (2. Adım) “Oda SeçimiVergi No ve üye firma yetkililerinden birinin TC Kimlik No bilgilerini girmesi gerekmektedir. Bilgileri TOBB üyelik sistemi üzerinden doğrulandıktan sonra ilgili üye için tanımlı cep telefonuna sistem tarafından doğrulama kodu gönderilir (Not: Sistemde firma yetkilisinin tanımlı cep telefonu numarası yoksa, Odamız Bilgi İşlem Birimi ile irtibata geçerek geçerli cep telefonu numaranızı sisteme giriş yaptırmanız gerekmektedir). Doğrulama kodu ilgili alana girilip onaylandıktan sonra e-posta adresi ve şifre tanımlama ekranı karşınıza çıkacak ve bu alanı doldurduktan sonra işleminiz tamamlanacaktır. Burada üyenin sisteme kayıt olabilmesi için TOBB sistemindeki yetkililerinden herhangi birisinin geçerli bir cep telefonu olması gereklidir. Kayıt işlemi bir defaya mahsus yapıldıktan sonra e-posta adresiniz ve şifreniz ile sisteme istediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra, bu zamana kadar Odamızdan ücretli olarak aldığınız “Faaliyet Belgesi, Oda Sicil Kayıt Sureti ve bu belgelerin İngilizce formatlarını” ücretsiz olarak e-imzalı alabilirsiniz. Sistem içerisinde üye aidat borcu sorgulaması yaparak online olarak kredi kartı ile ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

Sistemi kullanırken sorun yaşamanız halinde Odamız Bilgi İşlem Sorumlusu Z.Buğra Akman [Tlf: 0(446) 214 21 05 – Dahili: 1190 – E-Posta: akman@erzincantso.org.tr] ile iletişime geçebilirsiniz.

Sisteme yetkili cep telefonu kaydı yaptırmak için Odamız İş Makinaları Tescil İşlemleri Sorumlusu Suat Mayda [Tlf: 0(446) 214 21 05 – Dahili: 1180 – E-Posta: suat.mayda@erzincantso.org.tr] ile iletişime geçebilirsiniz.