Nisan Ayı Meclis İstişare Toplantısı, Belediye Başkanımızın Katılımı İle Gerçekleşti

nisan-meclis-2016-3

NİSAN AYI MECLİS VE İSTİŞARE TOPLANTIMIZ, MESLEK KOMİTE ÜYELERİMİZ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Nisan ayı Meclis istişare toplantımız Meslek Komite Üyelerimiz ve Belediye Başkanımız Sayın Cemalettin BAŞSOY’un katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda açılış konuşmalarını yapan Erzincan TSO Meclis Başkanı Mehmet Erkan HATİPOĞLU, “Öncelikle çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere, bize bu mirası bırakan ecdadımızı rahmetle anıyoruz. İstanbul’un Fethi’nin 563. yıldönümü, milletimize hayırlı olsun.” temennisinde bulunarak, “Bugün, olağan Meclis istişare toplantımızın yanı sıra Erzincanımızla ilgili, Erzincanımızın ve tacirlerimizin soruları olarak gördüğümüz hususlarla ilgili olarak neler ortaya koyduğumuzu ve siz değerli konuklarımızın da bu konuyla ilgili görüşlerini almak üzere toplanmış bulunmaktayız. Erzincanımızın bağrından kopan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini yürütürken pek çok ilke imza atarak gönlümüzde yer etmiş, memleketlimiz, hemşehrimiz, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a hizmetlerinden ötürü teşekkürü borç bilir, yeni görevinde başarılar dileriz.”

“İlimiz, eşine az rastlanır bir avantaj yakalamış durumdadır. Başbakanımızın Erzincanlı olması, memleketine bağlılığı ve geçmişteki başarıları göz önüne alınırsa, çok şanslı olduğumuz apaçık ortadadır. Kendisi proje insanıdır ve her ziyaretimizde sağolsunlar bizimle yakinen ilgilenmiş ve uygulamak istediğimiz projelerde, ilimizi kalkındırmak için ortaya koymak istediğimiz fikirlerde yanımızda olduklarını belirtmişlerdir. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimize fayda sağlayacağını düşündüğümüz hususlarda kendisine önerilerimizi sunduk ve sunmaya devam edeceğiz. Artık zaman, birlik ve beraberlik zamanıdır. İlimizi kalkındırmak ve Devletimizin ulvi hedeflerine katkıda bulunmak adına nereli olduğumuzun veya hangi siyasi partiyi desteklediğimizin bir önemi yoktur, olmamalıdır. Zaman, beraberce ortak akıl yürüterek, ortak projeler içinde birleşerek ilimizi, dolayısıyla ülkemizi ileriye taşıma zamanıdır. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin sorunlarıyla her zaman yakından ilgileniyoruz. Odamızın faaliyet alanının içinde olsun veya olmasın genel olarak ilimizdeki eksiklerin çözüm yollarını araştırarak, sorunları bertaraf etmenin gayreti içinde olduğumuzun bilinmesini isterim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’dan talep ettiğimiz; Teşvik Kanununun Düzenlenmesi, Gümrük Kapısı açılması, Kredi Garanti Fonunun ilimizde şubesinin açılması, Uçak Seferlerinin artırılması, Güneş Enerji Santrali İhtisas Alanın kurulması, Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB’nin kurulması, Tüccarımıza yönelik düşük faizli kredi verilmesi, Vergi ve Primlerde düzenlemeler yapılması, İlimizde Süt Tozu Fabrikasının Kurulması ve Tarım ve Hayvancılığın Desteklenmesi konularıyla ilgili olarak, Meclis Başkanımız tarafından detaylı bilgi verildi.

Erzincan Belediyesinden ise; Ergan Dağındaki yatırımın kaybedilmemesi, Ekşisu Alanında Termal Turizme Yönelik Sağlıklı Yaşam Merkezi Kurulması, ilimiz ticaretinin canlanabilmesine katkı sağlamak amacıyla şehrimizin cadde ve sokaklarının ışıklandırılması, Fuar ve Kongre Merkezinin Merkezi İdare tarafından yapılması, Kamu tarafından yapılan ihalelerde Erzincan esnafına pozitif ayrımcılık yapılarak desteklenmesinin sağlanması, Oto galericiler sitesi esnafının sorunlarının çözüme kavuşturulması, Terminal esnafının ticaret yapamamaları nedeniyle işletmeyi Belediye’ye devretmek istemeleri, Organize Sanayi Bölgesinin yollarının tamamlanması ve Organize Sanayi Bölgesi’ne Belediyemiz temizlik işçilerinin takviye edilerek çevre düzenlemesinin sağlanması konularında talepte bulunularak, ele alınan bu konular, Belediye Başkanımız Sayın Cemalettin BAŞSOY ile karşılıklı istişare edilerek detaylarıyla ele alınmıştır.