Kendine yeten şehir Erzincan

IMG_2888_800x533

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odamızın çalışmaları ile ilimize kurulması planlanan Güneş Enerjisi ihtisas alanı ve çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda örnek olarak hazırlanan fizibilite raporu Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sarak, Meclis Başkanımız Mehmet Erkan Hatioğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımı ile Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’a sunuldu.

Yenilenebilir ve çevre dostu enerjinin geleceğimiz için önemli olduğuna vurgu yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, projelere verilecek desteklerinin tam olacağını ifade etti.

Mevcut ilkim koşullarının önemli ölçüde avantaj sağlayacağını vurgulayan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sarak, önceliklerinin gelecek nesillere daha yaşanabilir temiz bir çevre bırakmak olduğunu belirtti.

Erzincan TSO Meclis Başkanımız Mehmet Erkan Hatipoğlu, amaçlarının enerji alanında önce kendi kendine yeten bir organize sanayi bölgesi ardından da kendi kendine yeten bir şehir olması temennisi içinde olduklarına değindi.

Hatipoğlu, “Araştırmalarımızda gördük ki birçok ülke aktif olarak her alanı kullanmak sureti ile projeler geliştirmekte ve enerji üretimi için Arge çalışmalarına ciddi yatırımlar harcamaktadır. Verilecek destekler ile bizlerde Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak öncülük yapmak adına Güneş Enerjisi ile yenilenebilir çevre dostu enerji üreterek hem yatırımcılarımıza hem şehrimize hem de ülkemize katma değer sağlamak istiyoruz.” Dedi.