“Eximbank’tan Rusya Federasyonu Ve Irak’a Yönelik Kullandırılan Krediler Kapsamında Yapılan Değişiklikler”

duyuru

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nden 0412/4767 sayılı Odamıza iletilen yazıda;

Türk Eximbank’tan alınan yazıya atfen, Rusya Federasyonu ve Irak’a yönelik kullandırılan krediler kapsamında aşağıdaki değişikliklerin yapıldığı belirtilmektedir.

Türk Eximbank’tan Rusya Federasyonu ve Irak’a ihracat taahhüdü ile kredi kullanmış olan firmaların kullandıkları kredilerin;

• Firmalar tarafından Türk Eximbank’a yazılı olarak talepte bulunulması
  • Kredi için Türk Eximbank nezdindeki mevcut teminatların gözden geçirilerek, yeni vadelerle uyumlu olacak şekilde teminat yeterliliğinin korunması Koşullarıyla ödemesiz dönemlerinin ve nihai vadelerinin azami 1 yıla kadar uzatılabileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.