Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sarak, “İstiklal Marşı kanını ve canını bu topraklara helal etmiş bir neslin bizlere seslenişidir.”

IMG_2684_800x533Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sarak, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sarak, mesajında “Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü ve Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini, istiklal sevgisi ile dopdolu olan şairimizin, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 95. yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşı, aynı zamanda bu topraklara kanını helal etmiş, canını feda etmiş bir neslin aslında geleceğe yani bizlere seslenişidir. ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ diyerek başlayan İstiklal Marşımız, Türk milletinin kararlılığını en güzel şekilde ifade etmiş, her mısrasında milli mücadele yıllarında yaşanan kahramanlıkları mükemmel bir şekilde anlatmıştır.

İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı, Mehmet Akif’in kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en mümtaz ifadesi olarak çıkmıştır. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum’’dedi.