Erzincan TSO Başkanımız Süleyman Sarak’ın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

IMG_2686_800x533Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sarak “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” olması nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sarak;  Türk Kadınının, kurulan ilk Türk Devletinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı gördüğünü İfade etti.

Sarak açıklamasına şöyle devam etti. “Peygamber efendimizin “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” hadisine mazhar olan, yaşamımızın her anında yanımızda yer eden, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksızca sunan Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyet’imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Türk Kadını, Büyük Atatürk sayesinde medeni ve siyasi haklarına 3 Nisan 1930, seçme ve seçilme hakkına ise 5 Aralık 1934 yılında kavuşmuştur. Bu tarihlerde göstermektedir ki; Türk toplumu kendini medeni sayan birçok dünya ülkesinden önce, kadına hukuksal, siyasal, toplumsal ve ekonomik haklarını kendiliğinden yasal olarak tanımış ve onu yüce bir değer olarak kabul etmiştir.
Kadınların sadece bir gün hatırlanması doğru değildir. Türk Kadını, Cumhuriyet’in kurulmasının ardında elde ettiği haklara, bugün eğitimden bilime, sanattan ekonomik alana, siyasetten kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmişler, ülkemizde ve dünyada sesimizi duyurmuşlar, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Türk Kadını, elde ettiği hakları sonuna kadar korumalı ve daha da geliştirmelidir.

Kadın hakları meselesi sadece sizlerin meselesi değil, insana değer veren herkesin meselesidir. Kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması, kadına yönelik şiddetin, kadın emeği istismarının, ayrımcılığın son bulduğu bir dünya dileklerimle tüm Kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü Kutluyor, saygılar sunuyorum.