Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sarak; “Vergi Halkın Sermayesidir.”

IMG_2523_800x533Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Erzincan İl Defterdar Vekili Bülent Papuçcu, verginin önemini vurgulayarak sivil toplum kuruluş ve örgütlerine önemli görevler düştüğünün altını çizdi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sarak, kamuoyunda vergi bilincinin sağlıklı bir şekilde oluşturulması ve yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek, 27. si kutlanacak olan vergi haftasının asıl amacının toplum içindeki farkındalığın artmasına katkı sağlamak olduğunun altını çizdi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Sarak açıklamasına şöyle devam etti. “Vatandaşlara yüklenen bu ekonomik yükümlülüğün temel amacı, devletin harcamalarını karşılayabilmesi için kaynak oluşturmaktır. Vergi sayesinde oluşan bu kaynaklardan kamu hizmetleri ve yatırımlar sağlanmaktadır. Vergi, Devletin sağlamakla yükümlü olduğu sağlık, güvenlik gibi temel hizmetleri ve altyapı hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için kaynak sağlar. Vergi, bir anlamda da halkın sermayesidir. Vergi, helal kazancın tacı, ekonominin ise ilacıdır. Bu vesile ile 27. Vergi Haftası’nın, ülkemize ve iş dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.