Kuruyemiş sektörünün sorunları dinlenildi.

IMG_1878_800x533Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile Erzincan TSO toplantı salonunda bir araya gelen Kuruyemiş Ticaret erbaplarının sorunları görüşülerek neler yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Erzincan TSO Meclis Başkanı Mehmet Erkan Hatipoğlu ve Erzincan TSO üyesi kuruyemiş sektörü temsilcileri katıldı.
Toplantı öncesinde açıklamasında Erzincan’ın kuruyemiş sektöründe bir numaraya taşıma amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, toplantının kuruyemiş sektörünün canlandırılması sorunlarının görüşülmesi ve hep bir adım daha öteye nasıl gidileceğini konuşmak üzere bir araya gelindiğini belirtti. Sarak, “Ülkemizde KOBİ’lere yönelik teşvikler KOSGEB, Kalkınma Ajansları, TKDK ve ihracatın geliştirilmesi hedefi doğrultusunda da Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Kuruyemiş sektörü firmalarının KOBİ ölçeğinde olanları KOSGEB Genel Teşvik Sistemi’ne dâhil olup, istihdam, tanıtım vb. desteklerin yanında fuar desteğinden de büyük ölçüde faydalanmaktadırlar. Kalkınma Ajansları her sene bulundukları bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen öncelikler doğrultusunda teklif çağrısı programları ilan etmektedirler. Gıda sanayi ve bir gıda sanayi alt sektörü olarak kuruyemiş sektörü zaman zaman söz konusu teklif çağrıları kapsamında desteklenen öncelikli sektörler arasında yer almaktadır. Amacımız bu desteklerden üyelerimizin faydalanması hem Erzincan hem de ülke ekonomisine olan katkılarının artmasıdır.”dedi.
Erzincan TSO Meclis Başkanı Mehmet Erkan Hatipoğlu yaptığı açıklamada Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda firmaların ihracatlarını artırmalarını desteklemek amacıyla hem firmalara yönelik bireysel, hem de işbirliği kuruluşları vasıtasıyla ortak gerçekleştirilen faaliyetlerle destekler sağlandığını sektörün desteklerden yararlanmasının yanı sıra karşılaşılan zorluklarında el birliği ile çözülmesi için temsilciler ile bir araya gelinmesinin önemine vurgu yaptı.
Toplantı sonunda Erzincan TSO üyesi kuruyemişçilerin yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri kuruyemişçilerinde katılacağı daha geniş kapsamlı bir toplantıyla bir araya gelinilmesi için karar alındı. Bir hafta sonra tekrar gerçekleştirilecek olan toplantıda tüm şehir dinamikleri de göz önüne alınarak sorulara cevap aranacak.