3. Üniversite, Sanayi ve Kamu İşbirliği Çalıştayı Yapıldı

3.universite-kamu-calistay-1Erzincan Üniversitesince bu yıl 3. düzenlenen, “Başarı Üçgeni” adlı Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği Çalıştayı Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Çalıştaya Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdüssamed Doğançay, kurum ve kuruluş müdürleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, bilginin üretime ve katma değere dönüştürülmesi durumunda büyük bir güç olacağını ifade etti. Üniversitelerin 3 temel fonksiyonu olduğuna değinen Prof. Dr. Çapoğlu, “Birincisi eğitim- öğretim, ikincisi araştırma, üçüncüsü de topluma hizmet görevidir. Bu çalıştayın asıl amacı bu üçüncü görevi yerine getirmektir. Temel amacımız bu bilgiyi katma değere dönüştürmek ve sahadaki tecrübe ile birleştirerek daha güzel sonuçlar elde etmektir” dedi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise bölgesel kalkınma ve Erzincan ekonomisinde Üniversitenin, sanayinin önemli bir rol oynadığını hep birlikte işbirliği ile hayata geçirmenin çabası içinde olunması gerektiğine değindi.

Çalıştayın konferans bölümünde ise Ontario Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TÜBA Asil Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer, ‘’Bilgiden Ürüne Giden Yolda Üniversitenin Rolü’’, Araştırmacı-Sanayici Dr. Hasan Çep ‘’ Bilgiden Ürüne Giden Yolda İşadamının Rolü’’, konularında katılımcılara sunum yaptılar.

Çalıştayın son bölümünde Erzincan için neler yapılabileceği, Erzincan’ın kalkınmasında nelerin kullanılabileceği konularında katılımcıların görüşü ele alınırken, çalıştay soru-cevap ile sona erdi.