1. Afrika Helal İş Forumu

duyuru

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen 12.11.2015 tarih ve 20804 sayılı yazıda;

1. Afrika Helal İş Forum’un 17-19 Kasım 2015 tarihlerinde Dakar’da Senegal Cumhurbaşkanı Sayın Macku Sall ve İslam Birliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Sayın Iyad Ameen Madani himayesinde gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Söz konusu Forum’un 24-28 Aralık 2014 tarihlerinde, İstanbul’da gerçekleştirilen İSEDAK (İslam İşbirliği Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi) 30. toplantısında alınan tavsiye kararına atıfla yapıldığı, etkinliğin Senegal makamları, İİT bünyesinde İslam Ticari Kalkınma Merkezi (ICDT), Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) ve IIT Uluslararası İş Merkezi ortaklığında düzenleneceği belirtilmektedir. Ayrıca, forumun Batı Afrika bölgesinde gerçekleştirilecek en büyük Helal etkinliği olduğu ve ilgili özel ve kamu kuruluşlarının Foruma katılım sağlamalarından memnuniyet duyulacağı ifade edilmektedir.

Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Tunus, Bahreyn, Fas, Singapur, ve Türkiye’nin helal ürünler sektöründe; Senegal, Burkina, Faso, Fildişi Sahilleri, Mali ve Nijer’in ise Helal Turizm sektöründe tecrübelerini paylaşacağı Forum bünyesinde , olası işbirliği ve bilgi değişiminin de sağlanabileceği, ayrıca Forum kapsamında ”Business to Business (B2B)” görüşmelerinin gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Söz konusu Forum’a ilişkin davet mektubuna ve taslak gündemine TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr)  ”Hizmetler” başlığı altındaki ”Uluslararası İş İmkanları/Yurt Dışı Etkinlikler” bölümünden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.